dinsdag 30 oktober 2007

Drinken en klimmen

Hier weer een update van de afgelopen weken. Nu zijn er heel veel dingen gebeurd de laatste weken, maar niet alles was even noemenswaardig (ik heb mijn laptopslot eindelijk een keer gebruikt, de printers in mijn gebouw deden het op een gegeven moment allemaal niet meer, net toen ik aan het printen was, iemand heeft de deur van de wasdroger opengedaan terwijl mijn was er in zat, wat leidde tot natte spijkerbroeken) dus houden we het op de hoogtepunten, inclusief (soms incriminerende) foto's.
- Mijn ouders zijn in het land, en Sandra en Jeroen (oom en tante, voor de mensen die niet bekend zijn met de familie) zijn ook langsgeweest. Vrijdag zijn we met zijn vijven op pad geweest, en dat leverde deze foto's op:
Sandra moet naar de wc
Sandra maakt vrienden
Sandra gooit haar haren los
Theo zoekt het onderste van de kan op
- Afgelopen weekend waren we in Boston, waar we heel braaf het freedom trail hebben gelopen (die de tocht volgt die de aanleiding was voor de Amerikaanse revolutie, google het maar), en we hamburgers hebben gegeten in een restaurant waar de set van Cheers was nagebouwd.
Oud gebouw tussen nieuwe gebouwen
Theo houdt stand
Echt goud tegen een felblauwe lucht
Indian Summer in Boston
Hamburgers in Cheers
Bunker Hill Monument
- Vandaag waren we in het dorp Lake Placid (van de olympische spelen in 1932 en 1980) in Adirondack Park (groot natuurreservaat in upstate New York, wederom, zoek op google). We hebben Mt. Jo beklommen, heel cool, het uitzicht was fantastisch. Het werd alleen pijnlijk duidelijk dat wij uit de lowlands komen (om de vijf minuten even een adempauze, haha).
Bomen
Trudy klimt dat het een lieve lust is
Uitzicht op Mt. Jo
Uitzicht vanaf Mt. Jo op Heart Lake
Op de heenweg, voordat de jassen uitgingen
- Theo zit op de kast

woensdag 17 oktober 2007

Schildpadden en John Lennon

Hier weer even een berichtje uit de Grote Appel. Maandag ben ik naar het Museum of Natural History geweest (bekend uit de film Night at the Museum). Het was een leuk museum, maar ik was iets te moe om het echt te kunnen waarderen. Ik was vooral onder de indruk van de dinosauriërs; als je die skeletten ziet, ben je toch blij dat ze er niet meer zijn.
Ook de dieren waren echt heel gaaf, van sommige had ik echt nog nooit gehoord ('en die zijn níet uitgestorven?').
Het museum is behoorlijk groot, met heel veel verschillende afdelingen en ik heb niet alles met even veel aandacht bekeken, maar het is zeker de moeite waard er eens een rondje te gaan lopen, mocht je in New York zijn.
Daarna zijn we naar Strawberry Fields gelopen, we waren nu toch in de buurt en Médard had het eerst niet kunnen vinden (logisch, in Central Park is het niet altijd duidelijk waar je bent of hoe je ergens naar toe moet). Uiteraard een foto van het Imagine monument gemaakt.
Ik ben vandaag even niet goed in het schrijven van stukjes, dus ik laat het hierbij, de foto's zeggen vaak toch meer...
Een kudde olifanten die je ziet zodra je de eerste hal in loopt, very impressive
Mini-aapje, de grote van die wel bekende kipling-sleutelhanger-aapjes (flashback naar de brugklas)
Hele, hele, grote tanden.
Dit enorme skelet kreeg ik met geen mogelijkheid volledig op de camera, dus hier staat 'ie hoofdloos op.
Ik heb toch liever de gewone huis, tuin en keuken kikker dan dit enorme beest (als je goed kijkt zie je ook scherpe tanden vlakbij zijn neusgaten)
Een dode schildpad is een blije schildpad (zo te zien)
Er zijn nog steeds genoeg bejaarde hippies om het monument voortdurend van bloemen te voorzien (okay okay, ook jonge hippies doen hier aan mee)
Mooi stukje Central Park (voor de mensen die de Gossip Girl serie willen bekijken, hier is de nu al legendarische goedmaakscene tussen B en S opgenomen)

woensdag 10 oktober 2007

Alweer bijna twee maanden in de grote appel

Hier even een korte update van mijn leven in New York. Afeglopen week was druk, veel dingen die gedaan moesten worden. Afgelopen vrijdag oktoberfest gevierd, met heel veel bier. Het was zaterdagochtend eng rustig hier in het gebouw.
Voor de rest ben ik vooral hard aan het studeren, ik moet over vier weken een eerste versie hebben van een paper van 40 pagina's, en ik heb nog niet zo heel veel op papier. Vanaf volgende week heb ik ook voordurend gasten, dus dat maakt het bijbenen van de stof niet gemakkelijker.
Ik heb niet veel te melden, dus geef ik wat foto's:
Voor kleine Emma: de tekening hangt aan de muur!
Voor grote Emma: herken je de piraat nu? (Deze foto is afeglopen vrijdag gemaakt, op de foto: Andrew (? geen student, dus niet belangrijk), Victoria en Morgan, mijn buurman)
Deze boom had honger en heeft de stenen en ijzerwerk om hem heen opgegeten
Privé begraafplaats, de één na oudste in New York, als je goed kijkt zie je witte stenen op de grond, dat zijn de ingangen van de cryptes (dus niet zoals gewone graven), onder één steen liggen vaak meerdere mensen uit een familie
Deze trap gaat nergens naar toe, wat me wel zo veilig lijkt in dit geval

dinsdag 2 oktober 2007

Nieuwsbericht

Ik weet dat iedereen reuze benieuwd is naar wat Bertus hier allemaal uitvoert. Na eindeloos de vraag af te weren, is nu het moment van de waarheid aangekomen. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat alles goed met hem gaat en dat hij geniet van alle toeristische atracties, nieuwe beren ontmoet etc. Helaas is dat niet het geval. Bertus heeft zich aangesloten bij het verzet! Overal probeert hij zijn ideeën aan de man te brengen, in boekwinkels, op straat, in supermarkten! Het spijt me dat ik dit niet heb kunnen voorkomen, hoe vaak ik niet heb gezegd dat hij het verleden moet laten rusten, dat het zo beter is, dat er niets meer aan is te doen, maar helaas, alles ging het ene oor in en het andere oor uit. Ook beren kunnen oost-indisch doof zijn...
Bertus in de supermarkt (Trader Joe's)
Bertus in de boekwinkel (The Strand)
Bertus in de bakkerij/café (Le Pain Quotidien)
Bertus op straat (voor het hotel op de hoek van Mercer street en Waverly place)